Yhteisötaidetta ja indiepoppia

Kiinnostaako rento ja vaihtoehtoinen tekeminen? Katso Tuomaksen menovinkit marraskulta.

Suomenruotsalainen indie-pop rules

Kulttuuritehdas Korjaamon vintillä on mahdollisuus kuulla herkkää indie-poppia lauantaina 11.11. Esiintymässä on Vasas Flora och Fauna -yhtye.

Osoite: Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki.

Vasas Flora och Fauna on juuri julkaissut toisen pitkäsoittonsa. Monet heidän kappaleistaan käsittelevät jäsenten kotiseutua Vaasaa. Yhtye laulaa Pohjanmaan murteella, joka on kovin harvinaista nykypäivän popmusiikissa.

Lue lisää tapahtumasta

Yhteisötaidetta Itäkeskuksen Stoassa

Kulttuurikeskus Stoa Itäkeskuksessa muuntuu yhteisötaiteen keitaaksi marraskuussa. 22.11. alkaen on Stoassa mahdollisuus osallistua yhteisöllisen taideteoksen tekemiseen.

Concreativesin työpajoissa opetellaan monikäyttöisiä makramesolmuja ja valmistetaan yhteisöllistä tekstiilitaideteosta Yhteen punotut -näyttelyyn, joka on esillä Stoan galleriassa 23.11.2017–27.1.2018.

Concreatives on tekstiilimuotoilijoista ja käsityöläisistä koostuva ryhmä ja osallistavan kaupunkikulttuurin tekijä. Ryhmän projektit yhdistävät taidetta, muotoilua ja ihmisiä.

Osoite: Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Lisätietoa tapahtumasta Stoan sivuilta ja tilaisuuden facebook-sivulta

Kirjailta Kansan Arkistossa

Kimmo Rentola esittelee 14.11. kirjan Varjo Suomen yllä – Stalinin salaiset kansiot (Timo Vihavainen, Ohto Manninen, Kimmo Rentola, Sergei Žuravljov). Veli-Pekka Leppänen haastattelee.

Osoite: Vetehisenkuja 1, 00530 Helsinki

Stalinin Suomea koskevat arkistot ovat vihdoin julki, ja sisältää jymypaljastuksen Kekkosesta ja ”yöpakkasista”. Merkittävään historiateokseen on saatu korkeimman neuvostojohdon Suomea koskevia dokumentteja ensi kertaa Venäjän federaation presidentin arkistosta, jonne ei ulkomaisilla tutkijoilla ole juuri ollut pääsyä.

Dokumentit tuovat uutta tietoa Neuvostoliiton Suomen-politiikasta ennen sotaa ja varsinkin välirauhan aikana 1940–1941. Dokumenteista käy ilmi, että neuvostojohdon suunnitelmat ulottuivat tuolloin paljon laajemmalle kuin Suomessa tiedettiin. Kirjan avulla myös kuva Kekkosesta täsmentyy – ja esiin nousee uusia arvoituksia. Kiintoisia näkymiä avautuu myös neuvostoviranomaisten keskinäisiin erimielisyyksiin, toilauksiin ja reviirikamppailuihin.

Lisää tilaisuudesta Kansan Arkiston sivuilta ja tilaisuuden facebook-sivulta

Koonnut: Tuomas Finne
Toiminnanjohtaja ja tuottaja TSL Helsingin Opintojärjestössä

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media