Voimaa valokuvista

TSL:n valokuvauslinja auttaa osallistujia löytämään oman tapansa ilmaista itseään valokuvin.

TSL on pyörittänyt kahdeksan vuoden ajan lukuvuoden mittaista valokuvauslinjaa. Linja on tarjonnut mahdollisuuden opiskella ammattimaisella otteella valokuvausta myös työn ohessa kahtena iltana viikossa. Teknisten asioiden lisäksi yksi tärkeä painopiste opiskelussa on ollut valokuvan viestin toteuttamisessa ja oman ilmaisun löytämisessä. Opiskeltavat aiheet ovat vaihdelleet laajasti studio- ja henkilökuvauksesta reportaasi- ja street-kuvaukseen.

Alun perin tarve valokuvauslinjan perustamiselle lähti siitä, että monessa viestintäalan ammatissa tarvitaan hyvää valokuvauksen osaamista oman päätoimen ohella. Lisäksi oli tarve tarjota opiskeluväylä omaa valokuvailmaisuaan kehittäville kunnianhimoisille harrastajille. Valokuvauslinjan on vuosien saatossa suorittanut noin 180 opiskelijaa. Luokkaopetuksen lisäksi koulutukseen on kuulunut runsaasti itsenäisesti toteutettavia projekteja, jolloin tuntimäärä on saattanut nousta jopa yli neljäänsataan.

Yksi olennainen osa pitkäjänteistä opiskelua on ollut valmistautuminen yhteiseen lopputyönäyttelyyn. Valmistautuminen alkaa jo aivan opiskelun alussa, jotta omaa ideaa näyttelyn kuvasarjaksi on aikaa kypsytellä opiskelun edetessä. Vuoden 2018 valokuvauslinjan satoa on nähtävillä Helsingissä Kaapelitehtaalla Galleria Westissä. Mukana-valokuvanäyttely pohtii ihmisen olemassaoloa ja läsnäoloa maailmassa erilaisten näkemysten ja kokemusten kautta.  Näyttelyä voi käydä katsomassa joka päivä kello 8–21 aina 26.11.2018 saakka.

Videolla on tarinaa valokuvauksen elämänlaatua kohottavasta voimasta. Työväen Sivistysliiton valokuvauslinjan opettaja ja oppilaat kertovat pitkäjänteisestä valokuvauksen opiskelusta ja vuoden 2018 lopputyönäyttelystä.

Linkki näyttelyn tapahtumasivuun

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media