Työväenlaulut talteen

Tyovaenlaulu.fi -nettiportaali on avattu.
Viime vuoden alussa aloitettu kaksiosainen Työväenkulttuuri talteen ja eläväksi -hanke on saavuttanut yhden tavoitteistaan: nettiportaali tyovaenlaulu.fi on avattu. Pääset sivustolle tästä.
Hanke käynnistyi vuoden 2016 alussa. Sen kiireisin tehtävä oli käynnistää uudelleen työväenlaulukeräys, joka pysähtyi 1970-luvun lopussa rahoituksen katkettua. Silloin Ilpo Saunio ja Timo ”Tipi” Tuovinen julkaisivat työnsä tuloksena kirjan Edestä aattehen – suomalaisia työväenlauluja 1890–1938 (Tammi).
Hankkeen ansiosta on löytynyt tuhansia ennen tuntemattomia työväenlauluja historian kätköistä, ja keräys jatkuu edelleen.
Hankkeen toinen osa, nettiportaali tyovaenlaulu.fi on aarreaitta työväenkulttuurin historiasta kiinnostuneille. Se on kuitenkin myös kiinni tässä hetkessä ja suuntaa tulevaisuuteen verkottaen työväenmusiikin tekijöitä keskenään ja tarjoten heille foorumin omien töidensä esittelylle. Ajan myötä sivustolta löytää myös hyödyllisiä ohjeita ja yhteystietoja.
Työväen Sivistysliitto TSL hallinnoi yhteisvasemmistolaista hanketta, jonka taustalla vaikuttavat muutkin työväen kulttuurijärjestöt. Hankkeen suojelija on musiikkivaikuttaja, puhemies emeritus Matti Ahde.
Nettiportaalin toimituskunnassa on ollut edustajat Työväen Sivistysliitosta, KSL-Opintokeskuksesta, Työväen Arkistosta, Kansan Arkistosta, Sibelius-Akatemiasta sekä muutama alan aktiiviharrastajia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media