TIETOSUOJASELOSTE

EU:n tietosuoja-asetus 2016/979

1. Rekisterinpitäjä

Työväen Sivistysliitto TSL ry
Siltasaarenkatu 18 – 20 A, 00530 Helsinki
020 745 7611
Sähköposti: rekisterinpitaja@tsl.fi

2. Yhteyshenkilö

Jarmo Kantosalo
Siltasaarenkatu 18 – 20 A, 00530 Helsinki
Puhelin  040 553 9561
Sähköposti:  rekisterinpitaja@tsl.fi

3. Rekisterin/ien nimi

Aikamerkin – uutiskirjeiden tilaajat

4. Tietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on asiakkaan yksiselitteisesti antama suostumus.
Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on Aikamerkin uutiskirje.

5. Rekisterin tietosisältö/käsiteltävä henkilötieto

Pakollisena tietona sähköpostiosoite ja vapaaehtoisena tietona henkilön nimi ja itse ilmoitetut kiinnostuksen kohteet (Kaikki aiheet, Demokratia, Talous ja kuluttaja, Terveisiä maailmalta, Politiikan areena, Kulttuuri areena ja Töissä oppimassa)

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tiedot saadaan henkilöltä itseltään verkkolomakkeella.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta.

8. Tietojen suojaaminen ja säilytys

Manuaalinen aineisto: Tietoa ei tallenneta manuaalisesti.

Digitaalisesti säilytettävä aineisto: Käsittelemme tietoja itse ja hyödynnämme henkilötietojen käsittelyssä lukuumme toimivia alihankkijoita. Tiedot tallennetaan ulkopuolisen tahon hallinnoimalla ja suojaamalle palvelimelle henkilötietoja tallennetaan.

Henkilö voi poistua postituslistalta, milloin itse haluaa verkkolomakkeella.

9. Tietojen luovutukset ja siirrot

Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

10. Tietojen siirrot tai luovutukset EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU:n ja ETA:n ulkopuolelle.

11. Profilointi

Profilointia ei tehdä.

12. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojensa käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Rekisteröity voi antaa rekisterinpitäjälle kanavakohtaisia suoramarkkinointia koskevia suostumuksia ja kieltoja (esimerkiksi kieltää sähköpostitse lähetettävät markkinointiviestit).

Lisäksi rekisteröidyllä on lähtökohtaisesti oikeus soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, milloin tahansa:
– saada tieto henkilötietojensa käsittelystä
–  saada pääsy omiin tietoihinsa ja tarkastaa itseään koskevat rekisterinpitäjän käsittelemät henkilötiedot
– vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisua ja tietojen täydentämistä
– vaatia henkilötietojensa poistamista, jos käsittelyperusteena on suostumus tai oikeutettu etu
–  peruuttaa suostumuksensa ja vastustaa henkilötietojensa käsittelyä siltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen
– vastustaa henkilötietojensa käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella siltä osin kuin käsittelyperusteena on oikeutettu etu.
–  saada henkilötietonsa koneluettavassa muodossa ja siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että rekisteröity on itse toimittanut henkilötiedot rekisterinpitäjälle tai ne ovat syntyneet hänen oman toimintansa seurauksena
–  vaatia henkilötietojensa käsittelyn rajoittamista.

Rekisteröidyn tulee esittää edellä mainitun oikeuden toteuttamista koskeva pyyntö tämän tietosuojaselosteen Yhteydenotot-kohdan mukaisesti.

Rekisterinpitäjä varmentaa rekisteröidyn henkilöllisyyden ennen pyynnön käsittelemistä ja voi pyytää rekisteröityä tarkentamaan pyyntöään kirjallisesti.

Rekisterinpitäjä voi kieltäytyä pyynnön toteuttamisesta sovellettavassa laissa säädetyllä perusteella.

13. Oikeus valittaa viranomaiselle

Jos rekisteröity kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu, hänellä on oikeus tehdä valitus valvovalle tietosuojaviranomaisille.

Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutetun toimisto. Toimiston tarkemmat yhteystiedot löytyvät internetosoitteesta: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

14. Yhteydenotot

Rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä koskevat pyynnöt, kysymykset tästä tietosuojaselosteesta ja muut yhteydenotot tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen rekisterinpitaja@tsl.fi. Rekisteröity voi myös ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti tai kirjallisesti rekisterinpitäjän alussa olevaan osoitteeseen.

15. Muutokset tähän selosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 23.5.2018.

Download PDF

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media