Teollisuus ja luonto – aina vastakkain?

1970-luvun lopusta lähtien ympäristöliike on vaatinut teollisuutta ottamaan huomioon ainutkertaisen luontomme, mutta Timo Harakka kysyy, voisiko ympäristö puolestaan ottaa huomioon myös teollisuuden?

Teollisuus ja energiantuotanto tuottavat suuren osan ilmastonmuutosta aiheuttavista kasvihuonekaasupäästöistä. Harakka muistuttaa, miten ilmastonmuutosta vastaan ei taistella kuluttajavalinnoilla vaan teollisuudella: puhtaammilla massatuotannon tekniikoilla, jotka korvaavat saastuttavampia menetelmiä. Kiertotalouden keskeisenä tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää materiaalit tehokkaasti ja kestävästi. Kiertotalous ja ilmastoteollisuus ovatkin Suomelle suuri mahdollisuus työllisyyden edistämiseksi. Harakka uskoo, että kiertotalous voisi tuoda Suomeen lähivuosina jopa 70 000 uutta työpaikkaa.

Harakka kertoi näkemyksistään Suomen Sosialidemokraattisen Sanomalehtimiesliiton ympäristöfoorumissa 2.10.2019. Muina puhujina olivat Nasima Razmyar ja Antti Lindman. Katso koko tilaisuus tästä.

 

1 thought on “Teollisuus ja luonto – aina vastakkain?”

  1. Kaarin Taipale

    Puhujana SSSL:n ympäristöseminaarissa oli yksi yli muiden: Suomen ensimmäinen ympäristöministeri Matti Ahde!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media