Koko kansan Manu

Sosialidemokraatit muistelivat edesmennyttä presidentti Mauno Koivistoa Helsingin työväentalolla.

Presidentti Mauno Koiviston kuolema Snellmanin päivänä 12. toukokuuta 2017 on koskettanut syvästi suomalaisia. Koivistosta tuli koko kansan Manu persoonansa ja elämäntarinansa kautta. Vaatimattomista oloista noussut satamatyöläinen kouluttautui työn ohessa tohtoriksi ja nousi pankkimaailman kautta Suomen presidentiksi. Vaatimattomana ja kansanomaisena ihmisenä hän herätti laajaa arvostusta ja luottamusta. Mauno ja Tellervo Koivistosta muodostui pari, joiden keskinäinen kunnioitus ja maanläheinen huumori lisäsivät presidenttiparin suosiota.

Muistelutilaisuudessa Koivistoa tuotiin esille talousmiehenä, pääministerinä ja presidenttinä. Puheenvuoroja käyttivät rouva Tellervo Koivisto, presidentti Tarja Halonen, entinen pääministeri Paavo Lipponen, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, dosentti Tapio Bergholm ja lukuisat muut. Tilaisuuden juonsi entinen ministeri Seppo Lindblom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media