Valkeakoski, Työväen Musiikkitapahtuma 26.7.2019, TSL keskustelu kansanliikkeistä.

Satavuotias sivistysliike Valkeakoskella

Työväen Sivistysliitto TSL vietti 100-vuotista työväenkulttuurin juhlaa Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa.

Heinäkuun lopulla vuosittain järjestettävän musiikkitapahtuman käynnistivät TSL:n paikalliset aktiivit paperipaikkakunnalla jo vuonna 1972. TSL toi tämänvuotiseen tapahtumaan yhteiskunnallista keskustelua ja musiikkia. Onko kansanliikkeiden aika ohi – Voimaa ja liikettä järjestämällä -keskustelutilaisuudessa Palvelualojen Ammattiliiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen, Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden pääsihteeri Reijo Paananen, Teollisuusliiton järjestämisvastaava Aslak Haarahiltunen ja Sähköliiton vastaava järjestöasiantuntija Reijo Salmi nostivat esiin tämän päivän liikkeiden merkityksen ja järjestäytymisen uusia muotoja.

TSL-ohjelman konserttiosuuksissa kuultiin ruotsinsuomalaisen Anna Järvisen laululyriikkaa hänen itsensä esittämänä. Järvinen on tunnettu musiikintekijä Ruotsissa. Hän muutti 6-vuotiaana Ruotsiin äitinsä kanssa. Laulurunous on ollut hänelle keino käsitellä koti-ikävää Suomeen.

Sata vuotta sitten perustettu kisälliryhmä Rajamäen Pojat oli tällä kertaa esiintymässä kahdella solistilla. Oopperalaulaja Petri Bäckström ja räp-artisti Karri Paleface Miettinen heittäytyivät vanhoihin kisällilauluihin taidolla ja tunteella.

TSL-päivän ohjelmisto huipentui festivaalialueen päälavalla, kun Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana saivat festivaaliyleisön liikehtimään kolmenkymmenen asteen helteestä huolimatta. Musiikkitapahtumassa oli kaikkiaan 38 000 osallistujaa.

Aikamerkki
Kuvat: Kari Hulkko

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media