Roolien rikkoja

Työväen Sivistysliiton kulttuurien välinen mediaprojekti Kuvassa keskellä on tuottanut sarjan mielenkiintoisia henkilökuvia. Ensimmäisessä videossa lähikuvassa on espoolainen 31-vuotias seitsemän lapsen äiti Habiba Ali. Ali oli viisivuotias perheen paetessa Somalian sisällissotaa. Isä oli menehtynyt sodassa. Perhe saapui Suomeen ensimmäisessä pakolaisaallossa. Videolla Ali kertoo tulostaan Suomeen, sopeutumisestaan koulumaailmaan ja muiden asettamista rooliodotuksista, sillä hänen oletettiin edustavan kaikkia maahanmuuttajia jonkinlaisena ”kiintiömamuna”.

Habiba-sarjan kakkososassa, jonka pääset katsomaan tästä, Ali etsii identiteettiään sekä Suomesta että Somaliasta. Kolmannessa osassa Ali kertoo, kuinka hän on työllistynyt vapaaehtoistyön kautta oltuaan vuosia kotiäitinä. Hän pohtii myös maahanmuttajien työllistymisen esteitä.

Download PDF

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media