Podcasteja sivistyksestä

Aikamerkissä julkaistaan kevään aikana podcasteja sivistyksestä. Tästä löydät kaikki tähän mennessä julkaistut podcastit.

Tuomaksen vieraana -sarjassa TSL:n tuottaja Tuomas Finne keskustelee vieraidensa kanssa sivistyksestä ja vähän kaikesta musta.

Suomalainen yhtenäinen peruskoulu on hieno juttu ja suomalaisen tasa-arvon ydin. Kasvatustieteen apulaisprofessori Sonja Kosunen on kuitenkin sitä mieltä, että peruskouluissa ei enää tarjota kaikille samaa sivistystä ja peruskoulun sisään on hiipinyt eriarvoisuus. Miten tässä on päässyt käymään näin?

Taiteilija Sampo Laaksonen keskustelee Tuomaksen kanssa siitä, onko taide poliittista. Huhtikuussa Laaksosella on näyttely Galleria Huudossa Helsingissä. Hän käyttää töissään pääosin kierrätysmateriaaleja.

Mediavaikuttaja Lotta Backlund keskustelee Tuomaksen kanssa muun muassa siitä, mikä on median rooli yhteiskunnallisessa keskustelussa ja ollaanko Suomessa menetetty median sivistävä ote.

Yhteiskunnallinen vaikuttaja ja johtava asiantuntija Jenni Karjalainen keskustele Tuomaksen kanssa siitä, miten työelämästä tulisi parempaa, jos ymmärtäisimme toistemme motiiveja.

Lääkäri Jonne Juntura keskustelee Tuomaksen kanssa nuorten mielenterveysongelmista.

Osa podcasteista on syntynyt Ville Blåfieldin toimittaman TSL:n juhlakirjan ”Hengenpimeyttä vastaan – puheenvuoroja sivistyksestä” innoittamina.

Sarjan ensimmäisessä osassa FT, JHL:n suunnittelupäällikkö Vesa Mauriala ja filosofi Tuomas Nevanlinna keskustelevat muun muassa siitä, onko työväenliike hukannut sivistysperintönsä ja mistä populismi kumpuaa.

Helmikuussa 2019 pidettiin Helsingissä Työväen Sivistysliiton seminaari ”Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan”.  Paneelissa keskusteltiin mm. siitä, miten sivistys määritellään, mikä on totuus ja mikä valeuutinen ja miten sivistysliikkeen työ voisi jatkua.

Kolmannessa podcastissa Itä-Suomen yliopiston dosentti, FT Tapio Bergholm ja kansanedustaja, VTT Seppo Kääriäinen keskustelevat mm. Santeri Alkion ja Väinö Voionmaan sivistysnäkemyksistä sekä tasavaltalaisuudesta.

Neljännessä osassa Työväen Sivistysliiton koulutuspäällikkö, VTM Inari Juntumaa ja psykoterapeutti, kirjailija Katriina Järvinen keskustelevat sivistyksestä ja yhteiskuntaluokista.

 

 

 

 

Download PDF

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media