Ohipuhujat: Taloutta työväelle, osa 1

Valtiovarainministeri Antti Rinteen tuleva valtiosihteeri Esa Suominen ja Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju väittelevät talouspolitiikasta. Osa 1: ”Työvoiman tarjonnan lisääminen lisää työpaikkoja ja parantaa työllisyyttä.”

Suomalainen talouspoliittinen keskustelu on saanut viimeisen vuoden aikana lisäväriä, kun vallitseva klassinen talousteoria on haastettu monelta suunnalta. Lokakuussa 2013 julkaistiin Kalevi Sorsa-säätiön tutkimusprojektina ja Työväen Sivistysliiton tukemana toteutettu Taloutta työväelle kirja.

Toinen Taloutta työväelle kirjan kirjoittajista on opetusministeri Krista Kiurun erityisavustaja Esa Suominen, joka on toiminut myös SDP:n poliittisen osaston päällikkönä. Syyskuun lopussa 2014 Suominen valittiin Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) uudeksi valtiosihteeriksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään marraskuun alussa.

Nordean tutkimusjohtaja ja pääekonomisti Aki Kangasharju on tullut kansalaisille tutuksi talouspolitiikan kommentaattorina. Aikaisemmin hän työskenteli pitkään Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa, muun muassa ylijohtajana ja tutkimusprofessorina. Suominen on tunnustautunut kannattamaan elvyttävää talouspolitiikkaa, kun Kangasharju yhdistetään tiukkaa talouskuria kannattavaan oppisuuntaan.

Suominen ja Kangasharju vastaavat Ohipuhujat-sarjassa neljään talouspolitiikan perusväittämään.

Lisää aiheesta:

Katso tästä linkistä sarjan toinen osa.
Katso tästä linkistä sarjan kolmas osa.
Katso tästä linkistä sarjan neljäs osa.

Kuuntele koko sarja lyhentämättömänä podcastina tästä linkistä.

Download PDF

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media