Liike joka muuttaa maailmaa

Aikamerkki kävi Helsinki Pride -viikon loppuhuipennuksessa Pride-mielenosoituskulkueessa, joka Suomessa päätti globaalin Pride-kuukauden.

Helsinki Pride on alun perin SETA Ry:n vuosijuhlista ja vapautuspäivistä liikkeelle lähtenyt tapahtuma, jota on vuodesta 2006 alkaen vietetty vuosittain. Globaalisti Pride johtaa kuitenkin juurensa poliittisen mielenilmaukseen homoseksuaalien tasa-arvosta. Myöhemmin siihen on liitetty rinnalle muut seksuaalivähemmistöt (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer, Ace ja muut).

Tänä vuonna Pride-viikon teemana oli liike, joka viittaa ajassa tapahtuvaan kehitykseen, johon on tartuttava. Slogan Ylpeys muuttaa maailmaa kuvastaa sitä, miten koko ajan pitää pysyä liikkeessä ja muuttaa maailmaa ylpeydellä olla oma itsensä.

Ensimmäistä kertaa historiassa myös Suomen pääministeri osallistui kulkueeseen. Päänministeri Antti Rinne on aiemminkin osallistunut kulkueeseen, mutta ei pääministerin roolissa. Vaikka Pride-kuukausi on ohi, Pride2019 tapahtumia ja kulkueita on vielä ympäri Suomea, ja myös työ tasa-arvon eteen jatkuu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Ilkka Vuorikuru
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media