”Kisälliryhmiä ja yhteislaulua”

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella käynnistyi vuonna 1972. Työväen Musiikkitapahtuma on aina ollut palkansaajaliikkeelle tärkeä kesäinen tapahtuma, jossa järjestetään kohtaamisia, keskusteluja ja kuunnellaan yhdessä musiikkia.

TSL:n paikalliset vapaaehtoistoimijat ovat alusta lähtien olleet tapahtuman järjestäjien ydinjoukkoa. Terttu Tuomi-Koskelin toimi Työväen Sivistysliiton Etelä-Hämeen aluetyöntekijänä. Tällä hetkellä hän on eläkkeellä. Tuomi-Koskelin on laulaja itsekin ja siten hänelle oli luontevaa olla perustamassa Musiikkitapahtumaa. Paikaksi valittiin paperipaikkakunta Valkeakoski. Toiminnanjohtajana ja tapahtuman primus motorina on tällä hetkellä Marianne Haapoja. Tänäkin kesänä tapahtuma veti paikalle 38 000 kuuntelijaa.

Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtuman aikana kuvatussa videossa Terttu Tuomi-Koskelin kertoo, kuinka tapahtuma sai alkunsa.

Aikamerkki

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media