”Kisälliryhmiä ja yhteislaulua”

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella käynnistyi vuonna 1972. Työväen Musiikkitapahtuma on aina ollut palkansaajaliikkeelle tärkeä kesäinen tapahtuma, jossa järjestetään kohtaamisia, keskusteluja ja kuunnellaan yhdessä musiikkia.

TSL:n paikalliset vapaaehtoistoimijat ovat alusta lähtien olleet tapahtuman järjestäjien ydinjoukkoa. Terttu Tuomi-Koskelin toimi Työväen Sivistysliiton Etelä-Hämeen aluetyöntekijänä. Tällä hetkellä hän on eläkkeellä. Tuomi-Koskelin on laulaja itsekin ja siten hänelle oli luontevaa olla perustamassa Musiikkitapahtumaa. Paikaksi valittiin paperipaikkakunta Valkeakoski. Toiminnanjohtajana ja tapahtuman primus motorina on tällä hetkellä Marianne Haapoja. Tänäkin kesänä tapahtuma veti paikalle 38 000 kuuntelijaa.

Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtuman aikana kuvatussa videossa Terttu Tuomi-Koskelin kertoo, kuinka tapahtuma sai alkunsa.

Aikamerkki

Download PDF

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media