Käytännönläheistä apua osaamisvajeeseen

Erityisavustaja Piia Rekilä työ- ja elinkeinoministeriöstä ja TSL:n koulutussuunnittelija Janne Laulumaa keskustelevat työllistymisestä Taidolla työhön -podcastissa. Millaisia paineita työnhakija kohtaa ja mikä pelottaa palveluihin hakeutumisessa? Miksi perustaitoja kehittäviä koulutuksia tarvitaan?

Matalalla kynnyksellä perustaitoja kehittävät koulutukset ovat tärkeitä, jotta ihminen motivoituu jatkamaan työllistymispolulla eteenpäin. Työttömyyden haasteena yksilölle on se, että se vie luottamusta omiin kykyihin. Toisaalta tilastojen valossa valtaosa ihmisistä kuitenkin työllistyy, Rekilä toteaa.

Työväen Sivistysliitto TSL tukee työttömiä ja lomautettuja kuukauden mittaisella maksuttomalla Taidolla työhön -kurssilla, joka järjestetään Jyväskylässä, Helsingissä, Kauniaisissa ja Tampereella. Seuraava kurssi alkaa Helsingissä 1.3.2021. Lue lisää kursseista täältä.

Kuuntele podcast tästä:

Kuuntele täältä podcast-sarjan toinen osa, jossa Tuovi Manninen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:stä keskustelee Janne Laulumaan kanssa ammatillisesta koulutuksesta ja oppimisesta, Päivi Ryyti kertoo elinikäisestä oppimisesta ja innostumisesta ja keskittymis- ja oppimishäiriöstä koko elämänsä kärsinyt Jarkko Bovellan siitä, millaisia haasteita hän on kohdannut sekä koulumaailmassa että työelämässä. 

Lue täältä juttu Taidolla työhön -hankkeesta ja siitä, miten erilaiset oppimisen esteet saattavat hankaloittaa opiskelua aikuisena.

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media