Aitoa kohtaamista ihmisten kanssa

Kannattaa aina käydä dialogia, kannattaa aina puhua ihmisten kanssa.

Työväen Sivistysliiton kulttuurien välinen mediaprojekti Kuvassa keskellä on tuottanut sarjan mielenkiintoisia henkilökuvia. Ensimmäisessä videossa espoolainen 31-vuotias seitsemän lapsen äiti Habiba Ali kertoo tulostaan suomeen.  Kakkososassa Ali etsii identiteettiään sekä Suomesta että Somaliasta. Kolmannessa osassa Ali kertoo, kuinka hän on työllistynyt vapaaehtoistyön kautta oltuaan vuosia kotiäitinä ja neljännessä hän pohtii huivin käyttöä. 

Viimeisessä osassa Ali kertoo, kuinka hän tekee Kirkon Ulkomaanavussa tärkeää työtä nuorten väkivaltaisen radikalisoitumisen ja syrjäytymisen ennalta ehkäisemiseksi. Tässä työssä on ensiarvoisen tärkeää kuunnella nuoria ja heidän perheitään sekä tukea aidon keskusteluyhteyden muodostamista perheiden ja eri viranomaisten välille. Tärkeää on myös tutustua toisiin ja olla paikalla silloinkin, kun ei ole huolia. Alin työssä luottamus syntyy siten, että ollaan aidosti ihmisten kanssa tekemisissä. Työ on sekä valtakunnallista että kansainvälistä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIETOA AIKAMERKISTÄ

Aikamerkki on Työväen Sivistysliitto TSL:n yhteiskunnallinen verkkojulkaisu ja tarina-arkisto, joka päivittyy verkossa reaaliajassa. Se katsoo maailmaa työväenliikkeen arvojen näkökulmasta ja niitä pöyhien.

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Aikamerkkiä julkaisee Työväen Sivistysliitto

Työväen Sivistysliitto

Vastaava toimittaja Pirjo Alijärvi
aikamerkki@tsl.org

Toimitus: Acamedia
Toteutus: Websteri Media